15.2 C
Castelldefels
viernes, marzo 29, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Cornellà, centre de distribució de medicaments falsos i substàncies dopants

Cornellà centre de distribució

Cornellà centre de distribució. Els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) han desarticulat un grup criminal que distribuïa substàncies dopants, tant des de botigues de nutrició esportiva ubicades a l’àrea metropolitana de Barcelona, com per mitjà de paqueteria amb abast a tot l’Estat espanyol. La investigació, que ha durat gairebé d’un any, ha portat els Mossos d’Esquadra a la desarticulació d’un dels punts de distribució més important de substàncies dopants a Catalunya que estava ubicat a Cornellà de Llobregat.

La investigació es va iniciar el febrer de 2022 quan la Guàrdia Urbana de Cornellà, en un servei al qual havien acudit per una ocupació d’immoble, va localitzar un magatzem que contenia medicaments falsosil·legals i/o dopants per un valor de més de 450.000 euros al mercat il·lícit. Els agents de la Unitat Central de Consum de la DIC es van fer càrrec de la investigació i van intervenir la mercaderia trobada al local.

Cornellà centre de distribució

La investigació es va centrar en la identificació de les persones que integraven el grup criminal. Els agents van contrastar que, a partir del desmantellament del magatzem, els investigats havien variat el seu modus operandi habitual i que havien incorporat nous membres a l’organització per realitzar les funcions de recepció, emmagatzematge i distribució de la mercaderia, que es desplaçaven als diferents serveis d’enviament de paqueteria per fer arribar les comandes als punts més llunyans de l’àrea metropolitana de Barcelona.

230214 EX CAS GRINOX 1Premsa

Les indagacions policials van determinar que la substància provinent dels anomenats laboratoris Under, nom amb el qual es coneix al mercat negre les plataformes de distribució il·legals de medicaments o substàncies dopants fictícies sota l’aparença de laboratoris reals, arribava camuflada amb aparença de suplements alimentaris o productes cosmètics per al seu posterior condicionament i distribució. Entre la substància intervinguda s’han localitzat diversos medicaments falsificats sota el nom de medicaments legals a l’Estat espanyol.

Aquests últims corresponen en la seva majoria a hormona del creixement, indicada pel tractament del nanisme, trastorns genètics que afecten el desenvolupament o deficiències d’aquesta hormona, usada al món del culturisme per afavorir l’augment de la força i la qualitat muscular, la reducció del greix i l’ampliació dels efectes dels esteroides.

Captura de pantalla 2023 02 19 a las 10.19.38

Al llarg de la investigació els agents han pogut comprovar l’ús i abús de les substàncies intervingudes per part de consumidors no vinculats amb la competició esportiva de manera continuada.

Cornellà centre de distribució

Venda de medicaments per la disfunció erèctil

L’ús dels esteroides de manera successiva porta associat diversos efectes secundaris com l’alopècia i la disfunció erèctil, entre d’altres, fet que comporta la venda de productes que contenen com a principi actiu el sildenafil, en paral·lel a les substàncies anabolitzants.

Els investigats disposaven de productes preparats per a la seva venda pel tractament d’aquests efectes secundaris, provinents de tercers països fora de la Unió Europea sense que la seva venda hagi estat autoritzada a l’Estat espanyol per l’AEMPS (Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios).

Premsa1 faXFLdZ

La investigació ha permès desarticular un grup format per persones una part de les quals amb antecedents per altres cossos policials per fets similars i també per tràfic de drogues. El dia 10 de febrer es va dur a terme un dispositiu policial amb set entrades i escorcoll, (tres en domicilis, dos botigues, una oficina i un magatzem), es van detenir els set integrants del grup criminal i es van intervenir substàncies estupefaents preparades per la seva venda en petites dosis o pastilles, material per al seu condicionament i pesatge, així com una arma de foc simulada. A més, els agents van recuperar uns 15.000 euros en efectiu, fruit de les vendes de les substàncies anabolitzants.

Les entrades i escorcoll als diversos immobles van possibilitar que els investigadors desmantellessin un nou magatzem, en aquest cas ubicat als baixos d’un edifici de la part alta de la ciutat de Barcelona, en el qual s’hi van localitzar més de 190.000 dosis d’esteroides amb un preu al mercat negre de prop de 300.000 euros.

Els detinguts que van passar a disposició del jutjat d’instrucció 1 de Cornellà i el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs amb mesures cautelars per alguns.

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias  La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights