Bledes amb patates al vapor
La recepta, que és molt fàcil de fer i podem ometre completament l’oli, és ideal per perdre pes o mantenir la línia, ja que es tracta d’un plat sa, nutritiu i deliciós. Aquest plat el podem degustar tant al sopar com d’acompanyament d’una altra preparació igual de saludable, com el pit de pollastre a la planxa o una hamburguesa de quinoa i albergínia, per exemple, si seguim una dieta vegetariana.
Ingredients
300 grams de bledes
Dues patates mitjanes
Un pessic de sal
Un pessic de pebre
Un pessic de pebre vermell en pols (opcional)
Mitja ceba (opcional)
Una dent d’all (opcional)
Com fer Bledes amb patates al vapor
Netejar les bledes i tallar-les a trossos.
Pelar i tallar les patates a trossos similars, ni molt petits ni molt grans perquè tot es cuini alhora.
Posem una olla amb aigua a escalfar i quan comenci a bullir col·loquem la vaporera i introduïm les bledes, les patates, la dent d’all pelat i picat, així com la ceba pelada i tallada a la juliana. Tant l’all com la ceba són ingredients opcionals per donar més gust a la recepta de bledes amb patates al vapor.
Tapem i deixem cuinar les bledes amb patates al vapor durant 20-30 minuts aproximadament a foc mitjà. En funció de la mida de les patates, de la quantitat i del punt de cocció que ens agradi potser tardarà més o menys, per la qual cosa anirem revisant la cocció. A més, salpebrem al gust.
La tapa ha de tenir forats perquè vagi sortint el vapor.
Quan estiguin, servim amb pebre vermell dolç o picant empolvorat per sobre.

Mes Receptes
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook