12.7 C
Castelldefels
sábado, abril 20, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

S’acaben les mascaretes al transport públic: on continuaran sent obligatòries?

S’acaben les mascaretes

S’acaben les mascaretes.El Consell de Ministres aprovarà avui eliminar l’obligació de dur mascareta al transport públic i a establiments com òptiques o ortopèdies.

El canvi tirarà endavant,  segons va avançar la ministra de Sanitat, Carolina Darias, arran d'»una situació epidemiològica de la pandèmia de covid molt estable en tots els indicadors».

La mesura –una modificació del reial decret d’abril de l’any passat que regula l’ús obligatori de la mascareta– serà efectiva quan es publiqui al BOE, previsiblement aquest dimecres.

S’acaben les mascaretes


On caldrà encara mascareta

La mascareta seguirà sent obligatòria en centres i serveis sanitaris. Aquí entren, per exemple, dentistes, centres de reproducció assistida i d’interrupció voluntària de l’embaràs.

Continua també a les farmàcies, tot i que la ministra va dir que s’està «sospesant» la necessitat que la portin treballadors i clients.

També hauran de dur mascareta els treballadors de les residències de la tercera edat i els centres sociosanitaris, quan estiguin en contacte amb residents, i els visitants quan estiguin en zones compartides.

Una treballadora i un client d'una farmàcia amb mascaretes
Clients i treballadors de farmàcies han de mantenir la mascareta (ACN Mar Rovira)

On desapareix la mascareta

Metro, autobusos, tramvies, trens i taxis són els llocs on més persones podran prescindir de la mascareta; però, a més, deixarà de ser obligatòria en òptiques, centres auditius i ortopèdies, on fins ara cal portar-la.

Molts se senten alleujats, mentre altres passatgers del transport públic continuaran portant-la per prudència.

De fet, els epidemiòlegs recorden que, en cas de símptomes, és millor protegir les persones que t’envolten. També és recomanable per a les persones més vulnerables en espais on es concentri molta gent.


El dubte dels vols

La majoria de països han deixat d’exigir la mascareta als avions, però Espanya és dels pocs que la mantenen.

Fins ara, és obligatòria en els vols amb sortida o destí a Espanya, una mesura criticada per l’Associació de Línies Aèries (ALA) que la ministra de Sanitat no ha aclarit si canviarà.

Fa un any, la mascareta va deixar de ser obligatòria als exteriors i dos mesos després, a l’abril de l’any passat, es va retirar de la majoria d’interiors, incloses escoles i instituts.

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias  La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights