11.8 C
Castelldefels
viernes, abril 19, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Més de 1.200 morts i milers de ferits a Turquia i Síria per un terratrèmol de magnitud 7,8

Més de1.200 morts

Més de 1.200 els morts pel fort terratrèmol que hi ha hagut la matinada d’aquest dilluns al sud de Turquia, de magnitud 7,8, prop de la frontera amb Síria. Les víctimes són de tots dos països i també hi ha milers de ferits.

L’indret més afectat és l’entorn de la ciutat de Gaziantep, la més poblada de la zona, amb prop de dos milions d’habitants. Durant la matinada ja ha començat l’enviament dels primers equips de rescat i Turquia ha demanat fa una estona assistència internacional

La sacsejada ha provocat que Itàlia activés una alerta de tsunami a l’est del país. Aquest dilluns al matí les autoritats, però, ja l’han desactivat.

Un dels terratrèmols de major magnitud d’Europa

El terratrèmol s’ha produit en un punt d’unió entre tres plaques tectòniques la d’Anatòlia, la d’Àfrica i la d’Aràbia. És una zona sísmicament activa on, el fregament entre plaques, ha provocat el sisme.

Més de 1.200 morts

Ha tingut una profunditat d’uns 18 quilòmetres, un terratrèmol molt superficial. Si mirem enrere, podem veure que aquest terratrèmol és un dels de major magnitud d’Europa. Mirant al passat en trobem un parell més a Turquia, un de magnitud 7,6 l’any 1999 amb 17.000 morts i un de magnitud 7,4 l’any 2011 amb més d’un miler de víctimes mortals.

Horizontal
Es tracta d’un dels terratrèmols de major magnitud d’Europa.   REFIK TEKIN / EFE

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha enviat un missatge de solidaritat a Turquia i a Síria, davant d’un dels terratrèmols més grans de la seva història i ha anunciat l’activació de la Unitat Militar d’Emergències i el transport aeri urgent per ajudar les autoritats en les tasques de recerca.

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias  La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights