Verdures al vapor
Per fer verdures al vapor amb la tècnica del vapor aconseguim que els aliments mantinguin el sabor i la textura; no necessita cap greix de manera que el resultat és més sa i baix en calories; el producte queda més sucós que amb altres tècniques i és un procés ràpid i senzill. D’aquesta manera, prepararem diverses verdures que ens serviran tant per a un primer plat com per a una guarnició de carns, peixos, aus, etc.
Ingredients base per a 4 comensals
• 4 pastanagues
• 200 gr de pèsols
• 400 gr de bròquil
• 400 gr de coliflor
• 200 gr de mongetes verdes
Ingredients opcional per amanir
• Oli d’oliva verge extra
• Sal
• Vinagre
• Salsa de soja
• Suc de llima
• Oli de sèsam
Preparació
Comencem pelant les pastanagues i tallant-les a rodanxes fines.
Separem tant el bròquil com la coliflor a ramells.
Passem per aigua els pèsols i les mongetes i trossegem aquestes últimes.
Omplim amb aigua una cassola per la meitat i quan bulli, col·loquem la vaporera i disposem les verdures a sobre.
Comptem uns 8-10 minuts i retirem del foc.
Podem amanir les verdures al vapor de maneres diferents: amb una vinagreta d’oli, vinagre i sal o amb una barreja de salsa de soja, suc de llima i oli de sèsam, entre d’altres.

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
