18.3 C
Castelldefels
viernes, marzo 29, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Què és la tinya i què se sap dels casos que afecten nois amb els cabells rasurats

Què és la tinya

Què és la tinya. Un estudi de l’Acadèmia Espanyola de Dermatologia ha conclòs que pràctiques com el rasurat tindrien una relació directa amb l’augment de casos de tinya, una infecció per fongs, que s’ha detectat des de fa un parell d’anys i que afecta homes joves a la zona del cuir cabellut.

L’augment d’aquestes infeccions ha anat directament lligat a la creixent tendència entre els nois de rasurar-se, rapar i degradar els cabells, cosa que fa que molts vagin a repassar-se el pentinat gairebé setmanalment.

Rasurar implica tallar els cabells arran de pell, per exemple amb una fulla d’afaitar, i els dermatòlegs creuen que l’augment de casos s’explicaria per l’ús de material infectat en algunes perruqueries, concretament navalles o màquines sense desinfectar.

El gremi de perruquers, al seu torn, assegura que la gran majoria de centres fan bé la seva feina.
 

Què és la tinya i com es detecta

Els pacients presenten lesions a la zona rasurada, amb inflamació i dolor. Jorge Romaní, que és dermatòleg de l’Hospital de Granollers i ha participat en l’estudi, detalla com la lesió comença habitualment amb una petita descamació o picor al clatell, i evoluciona cap a una placa rodona, amb una mica de pèrdua de cabells.

El rasurat implica tallar els cabells arran de pell (CCMA)

Què és la tinya

També hi ha un 25% dels casos, aproximadament, que acaben amb lesions inflamades, formació de crostes o fins i tot febre o aparició de ganglis. Depèn, explica Romaní, de la reacció immunitària de cada persona davant la presència del fong.


Com s’encomana

Com tota infecció per fongs, aquesta també és força contagiosa, i més tenint en compte que ve d’un fregament, un contacte molt estret amb la font de la infecció. Una altra opció, explica el dermatòleg, és que la infecció arribi per contacte estret amb alguna persona que ja té el fong.

Per desinfectar les màquines cal retirar-ne tots els cabells, ruixar-la amb un esprai i esperar que actuï (CCMA)

Tot i això, Romaní tranquil·litza la població «en el sentit que aquest tipus de fongs infecten la pell; no infecten altres òrgans, per norma general, en persones sanes». «És una infecció que es cura amb tractament mèdic», assegura.

El tractament habitual és amb pastilles i dura de mitjana entre quatre i cinc setmanes.

Què és la tinya
Una moda creixent

Marc Carol, de la Federació de Perruqueries de Catalunya, explica com la tendència del rasurat va entrar a les perruqueries ara fa uns quatre anys, des que «s’ha vist en cantants, en youtubers, en futbolistes o rapers».

Des del gremi asseguren que la gran majoria de locals compleixen amb els protocols de canviar o desinfectar les navalles i les màquines elèctriques, però han detectat que una minoria de locals no ho està fent.

Les autoritats de salut pública són les encarregades de detectar els locals d’on surten aquests casos (CCMA)

Per Carol, l’origen d’aquestes males pràctiques seria «en un 10% de perruqueries o barberies petites», però remarca que, en general, «tothom fa la feina bé, tothom canvia les navalles cada cop, i la gent és neta en els seus salons.»

De fet, l’estudi no s’ha centrat a observar d’on surten aquests casos, sinó que ha servit per constatar quins efectes té la tinya en les persones afectades.

Els dermatòlegs, això sí, han avisat les autoritats de salut pública perquè investiguin els locals que serien l’origen d’aquests brots.

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias  La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights