Porros al vapor amb vinagreta
Els porros al vapor són un plat senzill i molt saludable. Poden menjar-se com a aperitiu o com a guarnició de carns vermelles i blanques. Aquesta preparació és ideal quan es vol baixar de pes sense deixar de menjar deliciós. Això és degut no només a les poques calories que aporten els porros, sinó que la recepta no necessita grans quantitats de greix. És important que els porros siguin frescos, de qualitat.
Ingredients
– Tres porros mitjans
– Dos ous
– Pebrots del piquillo
– Olives verdes
– Julivert
– Ametlla picada
– Vinagre
– Oli d’oliva
– Sal
Preparació
Coeu els ous durant 10 minuts.
Retirar-ho i deixar-ho refredar.
Treure la closca, partir per la meitat, separar el rovell i picar la clara a trossets petits.
Renteu els porros i talleu-los longitudinalment, sense arribar al final. Coeu-ho al vapor durant 20-25 minuts.
Mentrestant, piqueu molt finit un grapat d’olives verdes, i una llauna petita de pebrots del piquillo, així com una branqueta de julivert.
En un bol, barrejar els rovells amb tres cullerades d’aigua fins a obtenir una salsa espessa, afegir-hi dues cullerades d’oli d’oliva i dues de vinagre. Remenar bé. Afegir sal.
Incorporar a la salsa la clara, el pebrot, les olives, i el julivert, barrejant-ho tot bé.
Quan els porros estan fets i s’han entebeït una mica, col·locar-los en un plat i omplir-los amb l’amaniment.
Empolvoreu per sobre una mica d’ametlla picada.
Recepta i foto: María Pérez Muñoz – Dietista nutricionista (A Coruña)