11.9 C
Castelldefels
martes, abril 23, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Mantenen a presó els acusats de violar en grup a Castelldefels un cop analitzat el WhatsApp

Mantenen a presó els acusats

Mantenen a presó els acusats. L’audiencia de Barcelona manté en presó preventiva 4 dels 5 homes detinguts al desembre de l’any passat acusats de violacions en grup a dones en un pis de Castelldefels durant el confinament nocturn per la pandèmia.

El tribunal ha rebutjat els recursos dels implicats que demanaven la llibertat provisional, una petició que han fet per escrit després que, el desembre passat, la jutge de Gavà que porta la investigació els considerés un «grup organitzat de depredadors sexuals».

Pel que fa al cinquè detingut –de nom Alejandro R.P. de 34 anys i a qui els mossos atribueixen la feina de captar les víctimes a través d’aplicacions de cites com Tinder Badoo— aquest dijous s’ha fet una vista per decidir sobre el seu recurs, de la qual encara no se sap la resolució.

Quins són els arguments per mantenir a la presó els agressors de Castelldefels en l’escrit de l’Audiència de Barcelona?


«No és necessari que el relat de les víctimes sigui perfecte»

Pel jutjat, que dona total credibilitat a la declaració de les tres víctimes, no cal que el seu testimoni recordi tots els detalls de manera perfecta sobre el que va passar.

Una postura contrària a la dels advocats dels agressors sexuals, que sostenien que hi havia contradiccions sobre el que havien relatat.

El tribunal, doncs, descarta aquest argument de la defensa dels implicats i diu que no ho fa «de manera capritxosa», sinó perquè es tracta d’un tribunal especialitzat a jutjar i investigar casos similars.

Mantenen a presó els acusats
Els missatges i els àudios del grup de WhatsApp «KTeam»

A més de les declaracions de les denunciants, una de les principals proves que incriminen els acusats és el contingut d’un grup de WhatsApp al qual van posar el nom de «KTeam«, on es riuen de les víctimes i presumeixen de les trobades sexuals.

Uns missatges reproduïts en les interlocutòries de presó, com ara, per exemple, quan es refereixen a una de les víctimes i diuen que anava «begudíssima», o a una altra s’hi refereixen com a «deficient mental», o a una altra com a «campiona»i a una altra que diuen que l’han «rebentat».

Pel tribunal, aquests missatges acrediten que es va tractar de relacions no consentides per les víctimes i ho qualifica de fora de lloc per la manera de menysprear el cos de la dona i que qualifica d’«impropis del segle XXI».

Mantenen a presó els acusats
Què expliquen les víctimes?

Hi ha tres dones denunciants, però els mossos ja van dir que hi va haver més víctimes que no han estat localitzades. La segona denunciant explica que va anar al pis de Castelldefels, on un dels detinguts l’havia convidat a una festa.

Un cop allà relata estar sota els efectes de l’alcohol, un fet que van aprofitar els implicats per portar-la a una habitació del pis, on la van agredir sexualment en grup.

Una altra de les víctimes —la primera que va denunciar els fets el maig de l’any passat i que va donar lloc a la investigació dels mossos– explica haver conegut els homes a través d’una aplicació de cites.

Aquesta víctima va quedar amb dos dels implicats per primer cop en un hostal del barri de Sants de Barcelona, on van mantenir relacions sexuals consentides, i va ser després que va anar al pis de Castelldefels.

Va ser aquí, en aquest domicili, on en una de les ocasions que hi va anar, va ser agredida sexualment per diversos membres del grup.

Mantenen a presó els acusats
Perill de reiteració delictiva i d’amagar proves

Uns altres motius del tribunal per mantenir-los a presó és el perill que considera real que repeteixin els delictes, i també perquè els detinguts van voler fer desaparèixer proves que els incriminaven:

Van intentar eliminar el màxim d’arxius dels seus telèfons mòbils i el germà d’un dels implicats hauria contactat amb diversos testimonis per condicionar la seva declaració.»

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias  La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights