Com podem fer unes
Com podem fer unes bones escopinyes al vapor són un entrant fantàstic per a qualsevol ocasió especial, que podem completar amb altres mariscs com musclos, llagostins o bou de mar. Per gaudir d’unes escopinyes de bona qualitat no necessitem res més; unes escopinyes al natural estan delicioses així, només cuites al seu suc, però també podem acompanyar-les amb llimona, all i julivert o amb una salsa verda.
Ingredients (4 persones)
Un quilo d’escopinyes
Aigua
Sal grossa
Julivert fresc picat (opcional)
Llimona (opcional)
Com fer-ho
Abans de coure-les, hem de netejar les escopinyes de tota la sorra que poguessin contenir.
Col·loquem les escopinyes en un bol gran amb aigua freda i sal grossa abundant (uns 5-6 grams per cada litre d’aigua).
Els deixem una hora, després canviem l’aigua i ho repetim en total 3 vegades, estaran en aigua 3 hores.
Cocció de les escopinyes
Quan tenim les escopinyes netes, les escorrem i les posem sobre un drap de cuina net o sobre dos o tres fulls superposats de paper absorbent per eliminar tota l’aigua que puguin tenir.
Escalfem una paella o una olla àmplia, i quan estigui ben calent tirem les escopinyes, s’aconsella tirar-ne la meitat.
Tapem i deixem cuinar uns dos minuts a foc fort; si s’han obert abans, les anem retirant. Quan acabem amb la primera tanda incorporem la segona i fem el mateix. Rebutgem les escopinyes que no s’hagin obert i les servim.
Les podem regar amb el suc que han deixat anar i servir-les amb julivert picat i ruixar-les amb llimona pel damunt.
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Mes receptes La Prensa