19.2 C
Castelldefels
jueves, marzo 28, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Nova marxa lenta dels taxistes de Barcelona contra les VTC

Nova marxa lenta dels taxistes

Nova marxa lenta dels taxistes contra les plataformes digitals de vehicles VTC, com Bolt i Uber. També contra multinacionals com Free Now, a qui acusen de voler alterar els preus regulats de l’Institut Metropolità del Taxi (IMET).

Aquest dimarts al matí, a partir de les 10.30, fan una marxa lenta pel centre de Barcelona. Convocada per Élite Taxi i el Sindicat del Taxi de Catalunya, està previst que arrenquin de plaça Espanya i es dirigeixin cap al Parlament, on volen demanar reunir-se amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller de Territori, Juli Fernàndez.

Entremig, passaran per la Gran Via, Balmes, Pelai, plaça Catalunya, els carrers Fontanella i Trafalgar i el passeig de Sant Joan, a Arc de Triomf.

El sector reclama mesures perquè les plataformes no alterin els preus regulats per l’IMET. Segons el portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, l’empresa Free Now «s’inventa suplements que només són al seu cap». Es refereix als vuitanta cèntims com a «càrrec de servei» i una altra quantitat entre els cinc cèntims i l’euro i mig en concepte de «càrrec d’alta demanda» que l’empresa aplica. L’IMET els va parar els peus.

Nova marxa lenta dels taxistes
 

Els VTCs també fan una marxa lenta

Al mateix temps, algunes VTCs tradicionals –entre les quals no hi ha ni Uber ni Cabify– també faran una altra marxa lenta en protesta per l’actual normativa del sector, que va entrar en vigor l’octubre passat.

Aquestes empreses de cotxes amb conductors, molts dels quals ja donaven servei abans de l’aparició de les plataformes digitals, no volen que se’ls equipari amb el taxi, però tampoc que se’ls apliqui el model que regula els nous tipus d’operadors.

Han sortit de l’aeroport a les 9 del matí i es desplacen cap al Servei Territorial de Transports de Barcelona primer i al Departament de Territori després.

Paral·lelament, la multinacional estoniana Bolt ha anunciat que aquest dimarts oferirà trajectes gratuïts a Barcelona coincidint amb la protesta dels taxistes. En un comunicat, la companyia critica que la mobilització pretén «enfrontar dos sectors», com el taxi i les VTCs. «Les autoritats s’han entestat a enfrontar dos sectors, els taxis i les VTCs, que poden i han de conviure pacíficament», va assenyalar el president de Movea, Eduardo Martín.

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias  La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights