18.3 C
Castelldefels
sábado, abril 20, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Gonzalo Boye, convençut que Puigdemont tornarà a Catalunya aquest 2023

Gonzalo Boye convençut que Puigdemont tornarà

Gonzalo Boye convençut que Puigdemont tornarà a Catalunya aquest 2023

Boye també s’ha mostrat convençut que «ni Bèlgica ni cap altre país extradiran mai Puigdemont«. L’advocat ho ha vaticinat després que La Vanguardia avancés que el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena estudia modificar l’euroordre contra l’expresident i reclamar-lo a Bèlgica només per malversació i no per sedició, un delicte que ja no existeix.

Llarena em recorda els germans Marx: tinc uns delictes i, si no li agraden, en tinc uns altres

Gonzalo Boyeadvocat de Carles Puigdemont

carles puigdemont parlament europeu
Carles Puigdemont al Parlament Europeu  ACN

«Em recorda els germans Marx: tinc uns delictes i, si no li agraden, en tinc uns altres», ha ironitzat Boye sobre els moviments de Llarena, que ha recomanat que «tothom s’assereni i es miri les coses amb calma. Si les coses no es fan correctament, actuarem en conseqüència«. Llegeix també

El jutge Llarena estudia retirar el delicte de sedició a Carles Puigdemont

RAC1

Horizontal

«El jutge Llarena s’ha ficat en un laberint jurídic europeu bastant complex, i sortir del laberint no és canviar una cosa per una altra», ha emfatitzat l’advocat de Puigdemont, que reitera que, «sobre la base» dels passos del magistrat del Suprem, ells «aniran actuant».

Ni Bèlgica ni cap altre país de la Unió Europea extradiran mai Puigdemont

Gonzalo Boye advocat de Carles Puigdemont

Horizontal
Pablo Llarena, en una imatge d’arxiu  ACN

Boye també ha volgut recordar a Llarena que potser pot reclamar Puigdemont per malversació, perquè «les penes s’han rebaixat, però no suprimit», però que en cap cas ho pot fer pel nou delicte de desordres públics agreujats: «No existia el 2017. Aquest delicte està descartat. Altra cosa és que ho vulguin intentar…».

El recurs contra el suplicatori, clau per al retorn

Sigui com sigui, Boye insisteix que no els preocupa tant el contingut de l’euroordre que enviï Llarena com la sentència del Tribunal de Justícia de la UE sobre la demanda que la defensa de Puigdemont va presentar contra el Parlament Europeu per haver-li retirat la immunitat com a eurodiputat. Aquesta, diu, és la sentència clau.

«Es resoldrà a finals de febrer o març. Llavors estarà clar el panorama sobre el que es pot fer», ha pronosticat l’advocat de l’expresident de la Generalitat. Boye, en canvi, no dona tanta importància a la sentència de Luxemburg sobre les qüestions prejudicials que va presentar Llarena i que es farà pública el 31 de gener. Confia que la resolució «serà dins dels marges de la jurisprudència del mateix TJUE«.

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias  La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights