14.5 C
Castelldefels
martes, marzo 19, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Els gossos de caça queden fora de la llei de protecció animal i no en són els únics

Els gossos de caça

Els gossos de caça. La llei de Protecció i Drets dels Animals, ara en tràmit parlamentari, només afectarà els animals domèstics, després que el PSOE ha presentat una esmena a la seva pròpia llei. Amb aquest canvi, exclouria de la protecció els gossos de caça, els animals de granja, els de laboratori i també els toros i els bous.

Quan es va presentar la llei, l’agost passattots els gossos estaven inclosos. Uns mesos més tard, el mateix PSOE, a finals d’octubre, va presentar una esmena per excloure’n, entre altres, els de caça. Magda Oranich, de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, ho analitza a TV3:

«Aquesta llei de protecció animal va sortir del Consell de Ministres amb la protecció de tots els gossos. I el govern espanyol s’ha autoesmenat. Ha fet una esmena a la seva pròpia llei perquè aquí, no ens enganyem, hi ha un lobby molt important de caçadors.»

Des de llavors, diverses associacions animalistes han convocat concentracions per pressionar perquè se’ls torni a incloure en la protecció.

Aquest diumenge, un centenar de persones -convocades pel partit animalista PACMA– s’han concentrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona per demanar que el govern espanyol torni a incloure els gossos de caça dins de la nova llei de protecció dels animals i que no quedi limitada als animals domèstics. També hi ha hagut una concentració a Girona.

A Barcelona, la protesta del PACMA ha aglutinat un centenar de persones (CCMA)

De fet, si tirés endavant, quedarien fora de la protecció tots els gossos que facin algun tipus d’activitat, com els gossos policia, de l’exèrcit, els d’assistència, els guia, de caça i els pastors. Una altra de les controvèrsies és l’exclusió també de les activitats taurines en la normativa, perquè es consideren un bé immaterial i patrimonial cultural. També els destinats a la investigació i experimentació.


Quins canvis inclou la llei?

La llei inclou diversos canvis. Els propietaris de gossos, per exemple, hauran de fer una formació sobre la cura i tinença i hauran de tenir una assegurança de responsabilitat civil a tercers. És una de les novetats de la nova llei, ara en tràmit parlamentari, que també prohibeix deixar-los sols més de 24 hores o deixar-los llargs períodes de temps en terrasses, trasters, soterranis o cotxes. En el cas de la resta de mascotes, hi posa un límit de tres dies.

També es prohibirà a les botigues vendre o exposar gats, gossos i fures i es regularà la compra d’altres espècies. Serà il·legal que s’utilitzin en circs, així com en activitats on morin o pateixin, com ara les batalles de galls. En el cas del tir al colom, que en la primera versió del text també es prohibia, ara ha desaparegut de les activitats que no es permetran.

Dos llebrers a la concentració del PACMA d’aquest diumenge a Barcelona (CCMA)


La llei a Catalunya

La prohibició de maltractar els animals i de sacrificar-los, excepte si es fa per motius sanitaris o d’eutanàsia, ja fa anys que és vigent a Catalunya. Ara, amb la nova llei, el que es preveu és que totes les comunitats autònomes tinguin els mateixos estàndards i s’inspira, precisament, en les legislacions més restrictives, com les de Navarra, Madrid o Catalunya.

«A Catalunya no ens millora molt, perquè ja tenim millors legislacions i potestat per millorar-les», explica Magda Oranich: 

«Vam ser els primers. La primera llei aquí és de l’any 1988 i s’ha anat avançant perquè la societat avança. I, per exemple, des de l’any 2003 ja està prohibit sacrificar a les gosseres, és a dir, que aquí tenim una llei més avançada, que potser ho hauria de ser més, però realment hem millorat molt. Però és cert que millora a molts llocs de l’Estat. Sobretot això del sacrifici a les gosseres.»

El que també aportarà la nova llei, en cas que s’acabi aprovant, són penes de presó més altes, de fins a 36 mesos, en els casos de maltractament animal amb resultat de mort.

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook

Encuentra más noticias  La Prensa

https://laprensamagazine.cat/archivos/9438

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights