RECETAS

Tajine de verdures

Pels quins encara pensen que el menjar sa és insuls i avorrit va dedicat especialment aquest tajine de verdures que és una veritable delícia. Un plat de cullera ple de sabor gràcies a les espècies i a les diferents verdures i amb gran valor nutritiu que aporten els cigrons i que acompanyat d’una mica de cus cus conforma un plat molt complet.

Originalment aquest guisat marroquí es fa en un tajine, una cassola amb una tapa cònica típica d’aquest país, però que podeu substituir per una cassola de fons gruixut amb una tapa que hi encaixi bé.

Si per a aquest tipus de guisat utilitzem cigrons de pot podem llevar-los la pell ja que queden molt més saborosos i es digereixen millor. Per a això, els posem en un bol gran amb bastant aigua i els anem fregant amb la mà amb cura de no trencar-los, les pells es queden surant i és molt fàcil retirar-les.

 

Ingredients
Una ceba. Dues dents d’all. Mitja culleradeta de coriandre molt. Mitja culleradeta de canyella mòlta. Mitja culleradeta de comí mòlt. Un pebrot vermell. Un carbassó. Una albergínia. Dos tomàquets madurs. Un pot gran de cigrons cuits. Un got de brou de verdures. Dues cullerades de harissa. Quatre prunes seques.

La harissa és un condiment fet amb pebrots i bitxos (guindillas) que es pot trobar a les botigues d’espècies o de productes marroquins.

 

Preparació
Picar la ceba i l’all i sofregir-los en una cassola amb un parell de cullerades d’oli. Afegir-hi les espècies i fregir-ho tot durant uns minuts fins que desprenguin l’aroma.

Afegir-hi el pebrot, el carbassó i l’albergínia en daus i fregir-ho uns 8/10 minuts.

Afegir  ara el tomàquet trossejat i fregir-ho uns minuts més.

Afegir també els cigrons i la harissa i remoure-ho bé tot.

Finalment afegir-hi el brou i les prunes trossejades, assaonar-ho i deixar que es cogui tapat a foc lent durant uns 15/20 minuts fins que les verdures estiguin tendres.

Servir-ho acompanyat de cus cus hidratat amb una mica del brou del tajine.

 

Recepta i foto: Lola en la cocina

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


*