Per què riem? L’explicació científica

N’hem parlat amb la neurocientífica Sophie Scott, que està especialitzada en el riure

“La funció principal del riure és relacionar-se socialment”, afirma Scott

Sophie Scott, neurocientífica del University College de Londres, està especialitzada en el riure i ha descobert coses molt curioses. Per exemple, que en realitat la raó per la qual riem no és l’humor.

Josep Corbella, periodista de La Vanguardia especialitzat en ciència i salut, ha explicat que quan s’investiga per què riu la gent la majoria de vegades les situacions no tenen gens d’humor. N’ha parlat al Versió RAC1.

Quan estem amb altres persones, tenim un 30% més de possibilitats de riure que si estem sols. La gent acostuma a riure quan està parlant. Fem petites rialles entre les converses, i el que fa la rialla és la persona que parla, no el que escolta

La funció principal del riure és relacionar-se socialment, i no reaccionar a alguna cosa. Els micos riuen, els lloros riuen, les rates riuen… Les àrees del cervell que s’ha vist que s’activen quan riem no estan relacionades amb el llenguatge, sinó amb aspectes molt més primitius

Scott explica que des d’un punt de vista neurobiològic hi ha dos tipus de riures relacionats amb la nostra manera de vocalitzar: un d’involuntari i inevitable, associat als instints més primitius, i un altre de més forçat, que apareix en la interacció amb algú i es presenta d’una manera més educada i formal.

Al Versió RAC1 també hem parlat amb Daniel Arbós, biòleg i periodista científic. Ens ha explicat el cas d’un ximpanzé que utilitza Instagram , de la relació entre el vent i el mar, d’uns científics que han aconseguit reviure neurones d’animals que ja eren morts, i per últim, hem conegut el cas del robot quer recicla millor que els humans.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


*