RECETAS

Canalons de bolets i pastanagues amb beixamel de fruita seca


Ingredients basi per 4 persones

16 plaques de canelons.

3 pastanagues grans, pelades i ratllades.

250 gr. bolets variats, nets i trossejats.

1 ceba, picada.

2 dents d’all, picats.

Julivert fresc, picat.

Oli d’oliva.

Formatge parmesà (optatiu), ratllat.

Sal i pebre.

Ingredients per a la salsa beixamel de fruita seca

24 avellanes, triturades. 24 ametlles crues, triturades. 4 nous pelades, triturades. 2 dents d’all, aixafats. 40 gr margarina vegetal. 32 gr farina. 400 ml. de llet (beguda vegetal). Mitja cullera petita de nou moscada mòlta. Sal i pebre.

Una de les begudes alternatives a la llet de vaca més conegudes és la soia, que en gran part s’ha encarregat d’obrir camí a les altres. És de les més consumides juntament amb les begudes d’ametlla, arròs o coco i és fàcil trobar símils làctics com a “iogurts” fets amb ella.

 

Preparació de la beixamel. Fondre la margarina vegetal en un cassó, incorporar-hi la fruita seca i els alls i saltejar-ho dos minuts. Afegir-hi la farina i barrejar-ho fins que es formi una massa. Incorporar-hi la beguda vegetal i remoure-ho fins que espesseixi. Salpebrar i empolsegar amb la nou moscada. Reservar-ho.

Preparació del farcit. Sofregir la ceba i els alls en una paella amb oli fins que estiguin transparents. Agregar-hi les pastanagues, el julivert i els bolets. Deixar-ho coure durant 20-30 minuts, fins que el líquid dels bolets s’hagi evaporat i les pastanagues estiguin tendres. Salpebrar-ho.

Incorporar-hi 2 cullerades soperes de la beixamel i barrejar-ho bé.

Coure les plaques de canalons segons instruccions del fabricant.

Emplenar els canalons i disposar-los en una font o plats individuals. Cobrir-ho amb la beixamel restant, empolvorar opcionalment amb el parmesà i gratinar en el forn. Servir-ho immediatament.

 

Recepta i foto: L’Exquisit – Brussel·les

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


*