RECETAS

Salmó al forn farcit de verdures

Ingredients
1 cua de salmó d’un kg.
1 kg d’espinacs.
2 cebes de Figueres.
2 dents d’all.
Unes rodanxes de llimona.
2 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra.
Sal i pebre.
Unes branques de farigola.

Preparació
Demanar a la peixateria que ens  retirin l’espina central de la cua de salmó.
Rentar els espinacs i escórrer-les bé.

Pelar les cebes i tallar-les en juliana.  Pelar i picar les dents d’all.

Coure els espinacs en aigua salada durant 3 minuts. Escórrer-ho sobre un colador pressionant bé per a eliminar l’excés d’aigua.
Escalfar en una paella gran dues cullerades soperes d’oli i daurar durant un minut l’all picat. Afegir-hi els espinacs ben escorreguts i ofegar-ho durant 5 minuts.
Escalfar el forn a 180è.
Col·locar la meitat de la cua de salmó en una safata de forn amb la pell cap avall. Assaonar amb sal i pebre acabat de moldre i repartir-hi per damunt els espinacs ofegats i la juliana de ceba. Salpebrar i cobrir amb l’altra meitat de la cua de salmó.
Lligar el conjunt amb fil de cuina, col·locar dues rodanxes de llimona sobre la pell del salmó, assaonar de nou amb sal i pebre, ruixar amb la resta de l’oli i ficar-ho al forn a 180è entre 15 i 18 minuts.
Retirar el fil de cuina, tallar en porcions i servir en els plats decorant-ho amb les rodanxes de llimona i les branques de farigola.

 

Recepta i foto: ¡Hola!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


*