RECETAS

Maduixots maçolats a la taronja amb crema de mascarpone i nata


Molt bé llueixen les postres en copes o gots, alternant capes de colors i textures. Els maduixots de temporada es presten molt a donar-nos un capritx amb el qual sorprendre a casa, i en aquest cas maçolats amb crema de mascarpone i nata són facilíssims de preparar.

Ingredients per a 4 persones
• Maduixa 300 g.
• Taronja (una o dues, depenent de la quantitat de suc).
• Vinagre balsàmic 15 ml.
• Alfàbrega fresca.
• Sucre (opcional, per a les maduixes).
• Nata líquida per a muntar 200 ml.
• Formatge mascarpone 250 g.
• Essència de vainilla.
• Sucre glacé.
• Ratlladura de llimona.
• Festucs.

Com fer-ho
Rentar bé els maduixots i les fulles d’alfàbrega i assecar-ho amb suavitat. Tallar els extrems dels maduixots i trossejar-ho a daus petits.
Disposar en una font els maduixots, barrejar-los amb el suc de taronja -o mandarina-, el vinagre balsàmic, l’alfàbrega picada i una mica de sucre, si considerem necessari que cal afegir-ho -amb bona fruita no fa falta-. Deixar-ho reposar 1 hora en la nevera.
Muntar la nata batent-la en una batedora de varetes fins que quedi bé ferma. Barrejar-la amb el mascarpone escorregut, el sucre glacé, la vainilla i la ratlladura de llimona. Combinar-ho amb cura fins que quedi una crema homogènia i molt melosa, sense grumolls. Omplir amb això una mànega pastissera.
Preparar les copes disposant una capa en el fons de maduixots lleugerament escorreguts i cobrir-ho amb una porció de la crema de formatge. Repetir alternant capes de fruita i crema.
Finalitzar decorant amb uns maduixots tallats al llarg, festucs picats o ametlles i ratlladura de llimona.
Guardar-ho a la nevera fins al moment de servir.

Recepta i foto: Directo al paladar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


*