SEGONS UNA INVESTIGACIÓ

La contaminació provoca més morts prematures que el tabac

  • En un any, la pol·lució mata 800.000 persones a Europa; el doble del que es creia fins ara

La contaminació provoca més morts prematures que el tabac. En un any, mata 800.000 persones a Europa. És el doble del que es creia fins ara. Ho diu una investigació de l’Institut Max-Plank i de la Universitat mèdica de Magúncia, a Alemanya. Si mirem xifres de tot el món, el 2015 van morir 8,8 milions de persones de patologies causades per la pol·lució.

El polígon petroquímic nord de Tarragona i columnes de fum blanc cap al cel. // ACN – Núria Torres

Segons aquest estudi, les taxes de mortalitat relacionades amb la contaminació són especialment altes en països de l’Europa oriental com BulgàriaCroàciaRomania o Ucraïna. En aquests països, la contaminació és similar a la resta d’Europa, però els científics creuen que l’alta mortalitat es pot explicar perquè l’atenció mèdica és més avançada en els països de l’Europa occidental.

La contaminació redueix més de dos anys l’esperança de vida

Per mesurar els efectes a la salut, els científics han analitzat en 16 països els nivells de concentració de partícules a cada zona en relació amb la mortalitat. L’estudi també conclou que la contaminació redueix l’esperança de vida més de dos anys.

La contaminació provoca més morts prematures que el tabac. Imatge d’arxiu de la ronda de Dalt col·lapsada per vehicles. // ACN – Sílvia Junyent i Alèxia Vila

Els investigadors reclamen als governs de cada país i a les agències internacionals que tirin endavant mesures urgents per reduir la contaminació de l’aire. També recomanen que es revisi la legislaciósobre la qualitat de l’aire i que es redueixin els límits actuals de la Unió Europea perquè coincideixin amb les directrius de l’Organització Mundial de la Salut.

 

 

 

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


*