RECETAS

Consells per preparar unsaborós peix al forn


Quins són els temps de cuinat?, amb què acompanyar-ho?, com saber si està al punt?

Un peix al forn és una de les solucions més pràctiques quan es tenen convidats a casa: és un plat més o menys senzill de preparar i, al mateix temps, resulta deliciós. Una de les condicions fonamentals per ‘triomfar’ és que la matèria primera sigui de primeríssima qualitat.

Aquests són uns consells a tenir en compte:

  • Per començar, netejar bé el peix sota el doll d’aigua freda.
  • Salpebrar per damunt i a l’interior.
  • Greixar la font de forn, col·locar el peix damunt i untar amb oli d’oliva verge.
  • Introduir en el forn, prèviament escalfat a 200ºC.
  • Sabràs si el peix està al punt quan la carn pegada a l’espina es desenganxa amb facilitat.
  • Quant als temps, calcula uns 20 minuts per al primer quilo i 10 minuts més per cada quilo de més que pesi la peça (aquests temps són aproximats, depèn sempre de la temperatura de cada forn).
  • És molt important no passar-se en els temps; és millor tornar a ficar el peix en el forn si no està al punt que prendre un peix sec.
  • En la font del forn pots posar un llit de cebes tallades en juliana i patates (prèviament cuinades en una paella amb oli i a foc lent). També es pot afegir unes dents d’all senceres i amb la pell (i després llevar-los, així donaran un sabor menys fort), una branca de farigola o de sajolida, una llimona partida en quarts… També es pot regar amb vi blanc sec als 10 minuts d’estar en el forn.

Aquests són els acompanyaments més ‘clàssics’, encara que existeixen gairebé tantes opcions com a cuiners: un llit de verdures, un acompanyament a base de fruita seca, de xampinyons, de marisc, un puré de patates, etc.

Recordeu que, una vegada fora del forn, cal servir el peix immediatament. .

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


*