RECETAS

Arròs de pastor

Aquesta és una recepta molt antiga i tradicional de la zona del Berguedà. Per fer aquest plat d’avui només necessitem uns trossos de pit i falda de xai, un bon sofregit i l’arròs.
Més fàcil no pot ser. És un arròs que queda sec però, si voleu, el podeu fer més caldós afegint-t’hi més aigua o brou.

Ingredients

200 g d’arròs.

200 g trossos de pit i falda de xai.

2 tomàquets madurs.

1 ceba trinxada.

3 grans d’all.

1 cullerada de pebre vermell.

Pebre negre.

Oli d’oliva.

Aigua o brou de carn.

Sal.

Es pot fer amb costella de porc i s’hi pot incorporar algun bolet de temporada.

Elaboració

Ratllem els tomàquets que barrejarem amb el pebre vermell. Ho reservem.

Salem els talls de xai i els empebrem.

En una paella amb una mica d’oli enrossim la carn, fins que quedi daurada per totes dues bandes. Que quedi pràcticament cuita la carn. La reservem.

Si cal hi afegim una mica més d’oli i sofregim la ceba ben trinxada. Quan la ceba estigui transparent… hi incorporem l’all picadet. I quan l’all tingui color… hi afegim el tomàquet. Deixem que es faci el sofregit a foc mig baix. Cal que el tomàquet quedi cuit, durant uns 10 minuts. Compte! que no se us cremi.

Ara ja hi podem incorporar el xai. Ho barregem bé una estona, cal que la carn ‘impregni bé del sofregit. A continuació hi afegim l’arròs, una tassa (80-100gr) per persona.

Ara hi aboquem l’aigua o el brou, el doble quantitat que d’arròs. Si es bomba, una mica més encara. Procureu sempre que el líquid (aigua o brou) sigui ben calent o bullent.

Ho salem.

Deixem coure l’arròs uns 20 minuts.

I ja tenim l’arròs de carn acabat. Si voleu, el podeu torrar al forn durant 5 minuts en mode grill.

 

Recepta i foto: La cuina de sempre

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


*