RECETAS

Escudella de cigrons

 

Ingredients per a 4 persones:

300 gr. de cigrons en sec.

500 gr. d’espinacs frescos.

2 dents d’all.

2 cebes.

1 fulla de llorer.

1 ou batut.

1 culleradeta de pebre vermell dolç.

Oli d’oliva verge.

Sal.

Elaboració
La nit anterior a l’elaboració de l’escudella posem els cigrons en remull, en un bol gran, amb aigua calenta (no bullint), sal i un polsim de bicarbonat.

A l’hora de preparar l’escudella de cigrons de quaresma, coem en una olla de pressió abundant aigua. Quan comenci a “fumejar”, tirem els cigrons (escorreguts), una ceba i les dents d’all, senceres i netes, juntament amb una fulla de llorer i una miqueta de sal.

Una vegada comenci a bullir, llevem l’escuma, tanquem l’olla i quan arribi al màxim de pressió, baixem al mínim el foc i deixem coure 30 minuts. Si veiem què, quan obrim l’olla, estan encara els cigrons una mica durs, tanquem i deixem coure uns altres cinc minuts. Cada olla és un món!

Obrim l’olla, traiem la ceba i deixem en el foc l’escudella de cigrons.

Mentre, rentem els espinacs I els hi llevem les tiges, i ho afegim als cigrons, removem i deixem a foc mínim.

En una paella, amb unes gotes d’oli d’oliva, daurem la ceba picada finament, quan estigui ben poxada, afegim la culleradeta de pebre vermell, removem i ho afegim als cigrons.

Removem amb cura de no trencar els cigrons i deixem a foc molt lent uns minuts perquè es barregin els sabors, rectifiquem el punt de sal.

Retirem del foc l’escudella i hi tirem l’ou batut, a poc a poc, mentre removem amb una cullera.

Servim ben calent.  .

Com tots els guisats, l’escudella de cigrons està molt millor quan han passat unes hores de la seva elaboració.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


*