RECETAS

SOPA D’AMETLLES

Toledo

La «sopa d’ametlla» és unes postres típiques de la Nit de Nadal i Nit de Cap d’Any a Toledo, on el producte principal és el «Massapà». La «massa d’ametlla» per fer la «sopa d’ametlla» és la mateixa «massa del Massapà» en cru, sense passar pel forn.

Ingredients
½ litre de llet
1 cullerada de sucre bru
100 gr d’ametlla
Escorça de taronja
Escorça de llimona
Una beina de canyella

Com preparar-ho

En un cassó escalfem 1/2 litre de llet amb una cullerada de sucre moreno, 100 gr. de pasta d’ametlla, una pell de taronja, una pell de llimona i una beina de canyella.

Ho deixem coure tot a foc lent fins que es desfaci per complet la pasta d’ametlla, removent sovint perquè no s’enganxi.

Mentre, en una sopera, partim en trossos dues llesques d’un brioix (també podem usar pa de llet, roscón, magdalenes….) i hi tirem unes quantes ametlles laminades.

Hi aboquem la sopa, ja passada pel colador, per damunt i ho deixem refredar.

Al servir, tirem damunt pols de canyella mòlta.

Recepta i foto: Sónia Gijón Sánchez, del seu llibre ‘Cuina propietària fàcil’.

Recepta: Sónia Gijón Sánchez, del seu llibre ‘Cuina propietària fàcil’.
Foto: Chus Dae – Para estar por casa

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


*