Els viatgers que arribin a Espanya hauran de fer una quarantena de 14 dies

AME8069. SANTA CRUZ (BOLIVIA), 06/05/2020.- Imagen del avión con destino a Madrid en donde cerca de trescientos españoles varados en Bolivia viajan de regreso a su país este miércoles en Santa Cruz. El embarque de 291 españoles en un vuelo de repatriación entre Santa Cruz y Madrid estuvo marcado por un lado por la alegría de volver a España, pero por otro por la tristeza por los cuatro compatriotas fallecidos en un accidente cuando se dirigían para tomar el avión en Bolivia. EFE/Juan Carlos Torrejón 4651#Agencia EFE

 El govern espanyol ha publicat una ordre que estableix que les persones que entrin a l’Estat provinents de l’estranger hauran de fer una quarantena de 14 dies.La mesura, publicada aquest dimarts al BOE, entrarà en vigor el 15 de maig i serà valida mentre duri l’estat d’alarma i les seves pròrrogues.Els viatgers hauran de quedar-se al seu domicili o allotjament i limitar els seus desplaçaments a les activitats essencials de compra de productes bàsics, assistència a centres de salut o causes de força major.a més, estaran obligats a portar mascareta i hauran de complir les mesures d’higiene i prevenció, especialment pel que es refereix al contacte amb els convivents.Queden fora d’aquestes mesures els treballadors transfronterers, transportistes i les tripulacions, així com els professionals sanitaris que es dirigeixin a exercir la seva activitat laboral, sempre que no hagin estat en contacte amb persones diagnosticades.

Les agències de viatge i companyies de transport hauran d’informar els viatgers d’aquestes mesures en l’inici del procés de venda de bitllets cap a l’Estat. Els avions hauran de facilitar el formulari de salut pública per localitzar els passatgers.

Les autoritats sanitàries podran contactar-los per fer-los un seguiment. Davant l’aparició de símptomes, hauran de contactar per telèfon amb els serveis de salut.

Entrada per port i aeroports

D’altra banda, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha signat una ordre que estableix que només podran entrar a l’Estat per ports i aeroports ciutadans espanyols, residents habituals i persones que acreditin motius laborals.

La mesura, publicada al BOE aquest dimarts, afecta també els països de l’Espai Schegen i estarà en vigor fins el 24 de maig, tot i que és ampliable. S’aplicarà, igual que la quarantena obligatòria, a partir del 15 de maig.

Segons l’ordre, queden fora de la restricció treballadors transfrontereres, professionals sanitaris o que tenen cura de persones grans que vinguin a exercir la seva activitat laboral, així com les que acreditin causa de força major. Aquestes limitacions tampoc s’apliquen al transport de mercaderies.

S’assegura la prestació dels serveis de transport marítim i l’activitat pesquera, així com el personal aeronàutic necessari per portar a terme les activitats de transport aeri comercial. Ara bé, aquestes persones hauran de tenir assegurada la immediata continuació del seu viatge.

També queden exceptuades les persones estrangeres acreditades com a membres de missions diplomàtiques, oficines consulars i organismes internacionals assentats a Espanya, sempre que es tracti de desplaçaments vinculats a les seves funcions oficials.

L’ordre també estableix que per evitar recórrer al procediment de denegació d’entrada caldrà la col·laboració amb els operadors de transport de viatgers i amb les autoritats de la resta d’estats membres i associats a l’Espai Schengen.

La mesura es notificarà als estats membres de la UE, a la Comissió Europea, al Parlament Europeu i al Consell.

L’ordre constata que l’aixecament progressiu de les mesures de confinament podria provocar que persones residents a l’exterior volguessin viatjar a l’Estat.

En aquesta línia, remarca que si els espanyols tenen restricció de moviments entre províncies durant la desescalada, també cal limitar l’accés des d’altres estats membres. També avisa que el fet de tenir un habitatge no acredita que la persona tingui la residència a Espanya.

El restabliment dels controls en les fronteres interiors d’Espanya amb França i Portugal ja va entrar en vigor el 17 de març, mentre que la restricció en l’accés a través de les fronteres exteriors en ports i aeroports es va posar en marxa el 23 de març.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


*