12.8 C
Castelldefels
jueves, abril 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Truita guisada de patates

La veritat és que la truita tanca un dels grans misteris de la cuina: el per què amb tres ingredients -patata, ou i oli- mai té el mateix gust. És difícil trobar una truita que diguis: Apa, aquesta em sap com la que jo faig! Això sí, és un plat d’allò més agraït fins i tot per a principiants. Es pot omplir i acompanyar de gairebé tot. Només té un secret: que la patata sigui bona.

Ingredients

5 patates ben maques

5 ous

Sal

Oli d’oliva verge extra

½ Ceba

1 tros de porro

1 culleradeta de pebre vermell dolç

Uns granets de pebre

1 cullerada de farina

1 got d’aigua

1 fulla de llorer

Preparació

1. Peleu la patata, rentar, assecar amb un paper de cuina i tallar-la en rodanxes fines.

2. Posar oli abundant en una paella i quan estigui calent, afegir-hi la patata amb la sal.

3. Deixar fregir, fins que estiguin fetes, però de amb compte que no es cremin.

4. En un bol batre els 5 ous molt bé, amb una mica de sal, perquè la truita quedi molt esponjosa.

5. Treure amb una escumadora les patates de la paella escorrent-les perquè no tinguin excés d’oli i tirar-les al bol.

6. Moure la patata amb una forquilla, perquè es mulli de l’ou per igual.

7. En una paella no massa ampla -aquesta recepta requereix una truita grossa- posar un rajolí d’oli del que ens ha sobrat de fregir les patates.

8. Quan estigui calent tirar les patates amb l’ou. Amb una escumadora anar donant forma a la truita perquè quedi ben rodoneta.

9. Donar-li la volta ajudant-nos d’un plat i quallar per l’altre costat. Repassar les vores amb l’escumadora i donar-li la volta de nou.

Aquí ja entra la perícia del cuiner i els gustos de cada casa per saber com deixar-la.

10. La bolquem en una cassola, a la qual afegim uns grans de pebre i el llorer.

11. Per preparar la salsa, en una paella posar una mica d’oli del que hem utilitzat per fregir les patates, i ofegar la ceba i el porro. Quan estiguin llestos, afegir una cullerada de farina i una mica de pebre vermell dolç. Tirar en la pròpia paella del sofregit l’aigua i deixar que es lligui una mica la salsa.

12. Tirar la salsa per sobre de la truita. Posar-la a foc mitjà i deixar coure de 5 a 10 minuts, perquè els sabors es fonin.

No es fa molta quantitat de salsa, és més aviat un acompanyament que li dóna un sabor exquisit. Si us agraden les salses alegrades amb vi, un rajolí de xerès o un bon vi blanc, li va a la perfecció.

Recepta i foto: Su, de Webos fritos

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights