19.2 C
Castelldefels
miércoles, octubre 21, 2020

Truita guisada de patates

La veritat és que la truita tanca un dels grans misteris de la cuina: el per què amb tres ingredients -patata, ou i oli- mai té el mateix gust. És difícil trobar una truita que diguis: Apa, aquesta em sap com la que jo faig! Això sí, és un plat d’allò més agraït fins i tot per a principiants. Es pot omplir i acompanyar de gairebé tot. Només té un secret: que la patata sigui bona.

Ingredients

5 patates ben maques

5 ous

Sal

Oli d’oliva verge extra

½ Ceba

1 tros de porro

1 culleradeta de pebre vermell dolç

Uns granets de pebre

1 cullerada de farina

1 got d’aigua

1 fulla de llorer

Preparació

1. Peleu la patata, rentar, assecar amb un paper de cuina i tallar-la en rodanxes fines.

2. Posar oli abundant en una paella i quan estigui calent, afegir-hi la patata amb la sal.

3. Deixar fregir, fins que estiguin fetes, però de amb compte que no es cremin.

4. En un bol batre els 5 ous molt bé, amb una mica de sal, perquè la truita quedi molt esponjosa.

5. Treure amb una escumadora les patates de la paella escorrent-les perquè no tinguin excés d’oli i tirar-les al bol.

6. Moure la patata amb una forquilla, perquè es mulli de l’ou per igual.

7. En una paella no massa ampla -aquesta recepta requereix una truita grossa- posar un rajolí d’oli del que ens ha sobrat de fregir les patates.

8. Quan estigui calent tirar les patates amb l’ou. Amb una escumadora anar donant forma a la truita perquè quedi ben rodoneta.

9. Donar-li la volta ajudant-nos d’un plat i quallar per l’altre costat. Repassar les vores amb l’escumadora i donar-li la volta de nou.

Aquí ja entra la perícia del cuiner i els gustos de cada casa per saber com deixar-la.

10. La bolquem en una cassola, a la qual afegim uns grans de pebre i el llorer.

11. Per preparar la salsa, en una paella posar una mica d’oli del que hem utilitzat per fregir les patates, i ofegar la ceba i el porro. Quan estiguin llestos, afegir una cullerada de farina i una mica de pebre vermell dolç. Tirar en la pròpia paella del sofregit l’aigua i deixar que es lligui una mica la salsa.

12. Tirar la salsa per sobre de la truita. Posar-la a foc mitjà i deixar coure de 5 a 10 minuts, perquè els sabors es fonin.

No es fa molta quantitat de salsa, és més aviat un acompanyament que li dóna un sabor exquisit. Si us agraden les salses alegrades amb vi, un rajolí de xerès o un bon vi blanc, li va a la perfecció.

Recepta i foto: Su, de Webos fritos

Related Articles

31 años cumple Eladio Fernández al frente de su restaurante LAS DELICIAS

Cincuenta años entre fogones, de los que 31 han sido al frente de tu propio restaurante familiar no es nunca una casualidad... LAS...

GastroBar BERRI divuit anys d’excel·lència

BERRI és molt més que un restaurant, es tracta d'un projecte amb ànima iniciat el mes de setembre d’ara fa 18 anys amb...

“La creatividad la asumes desde que empiezas como aprendiz”

Jean Louis Neichel, precursor del nuevo El Bulli y uno de los mejores cocineros que ha tenido BCN Nacido...

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

Stay Connected

20,829FansMe gusta
2,389SeguidoresSeguir
0suscriptoresSuscribirte
- Publicidad -

Latest Articles

31 años cumple Eladio Fernández al frente de su restaurante LAS DELICIAS

Cincuenta años entre fogones, de los que 31 han sido al frente de tu propio restaurante familiar no es nunca una casualidad... LAS...

GastroBar BERRI divuit anys d’excel·lència

BERRI és molt més que un restaurant, es tracta d'un projecte amb ànima iniciat el mes de setembre d’ara fa 18 anys amb...

“La creatividad la asumes desde que empiezas como aprendiz”

Jean Louis Neichel, precursor del nuevo El Bulli y uno de los mejores cocineros que ha tenido BCN Nacido...

Revista 222

Descubre las nuevas recetas y promociones de nuestros anunciantes este mes de octubre.

Amanida al cava

Ingredients 1 kg de patates4 ous durs1 llauna de filets d’anxovesOlives negres i verdes1 llimona350 g de mongetes tendres1...