RECETAS

Sopa de tomàquet

Ingredients per 4 persones
– Una dent d’all.
– ½ ceba mitjana.
– 30 g d’oli d’oliva verge extra.
– 800 g de tomàquets madurs de bon sabor.
– 1 culleradeta de sal.
– 1 culleradeta de sucre.
– 1 culleradeta d’orenga seca.
– 1 got de brou de verdures.
– Un parell de cullerades soperes de nata —opcional—.
– 8 tomàquets xerri.

Preparació
Posa a bullir aigua en un cassó.
Fes un tall en forma de creu en el cul de cada tomàquet.
Fica cada tomàquet en aigua bullint durant 15 o 20 segons.
A continuació passa’ls a un bol amb aigua freda.
Pela’ls, trosseja’ls i passa’ls a un bol gran.
Escalda també els tomàquets xerri, pela’ls i reserva’ls.
Posa l’oli en una cassola. Trosseja la dent d’all per la meitat, i la ceba en 4 trossos. Quan l’oli agafi calor tira l’all i la ceba i dóna’ls unes voltes.
Agrega els tomàquets, la sal, el sucre i l’orenga.
Afegeix el brou de verdures i deixa-ho bullir uns 15 minuts.
Retira la meitat del brou. És millor que vagis afegint a poc a poc el líquid que li faci falta per aconseguir l’espessor que desitgis. Triturar-ho amb la batedora.
Si t’agrada una mica més suau, afegeix una mica de nata i remou.
Passa els tomàquets xerri per una paella uns minuts.
Serveix la sopa en tassa, i decora-ho amb unes gotes d’oli d’oliva verge extra i un parell de tomàquets xerri.

Recepta i foto: Sue – Webos fritos

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


*