RECETAS

Timbal de bacallà i pebrots vermells

Ingredients per 4 comensals

3 patates grans de bona qualitat.

Uns quants grans de sal grossa.

Oli d’oliva verge.

Unes gotes de llimona per al puré.

Uns pebrots  del piquillo escalivats.

3 filets de lloms de bacallà.

Maionesa al gust.

 

Preparació

Dessalar els filets de bacallà amb temps (uns 36 hores abans, canviant l’aigua dues vegades al dia). Cal col·locar el bacallà a dessalar amb la pell cap amunt i preferiblement a temperatura fresca i uniforme. Quan estigui al seu punt, posar-lo una estona en un bol amb la llet. Amb això aconseguirem tenir-lo més sucós y molt blanc. Desprès, escórrer.

Preparem un puré de patates espès. Per fer-ho,  coure les patates i amassar amb una forquilla en un recipient separat. Afegir-hi  una mica d’aigua de la cocció, un rajolí d’oli d’oliva, unes gotes de llimona i el punt de sal gruixuda.

Mentre es couen les patates, prepareu una maionesa casolana.

Utilitzar pebrots vermells, de bona qualitat. Si no tenim pebrots rostits casolans obrim una llauna de pebrots del piquillo cuits a la llenya. Tant si utilitzem pebrots de pot com fets a casa a casa, s’han  d’assecar minuciosament amb tovallons de paper per tal que no deixin anar el seu suc i la presentació s’espatlli.

Donar-li un bull amb aigua al bacallà durant 2 minuts. Deixar-lo que agafi temperatura tèbia.

 

Muntatge

Agafem un anell d’empatar. Si no fabriquem-lo amb una llauna petita de salsa de tomàquet buida, oberta pels dos costats. Posar el puré de patates tèbia, posar els pebrots al voltant dins l’anell de placa i posar el bacallà damunt el puré.

Servir-ho  fred  amb la maionesa a la part superior. Retirar amb cura l’anell. La sensació de prendre el bacallà temperat amb maionesa fresca, és molt agradable al paladar.

 

Recepta i fotos: Sue (Webos fritos)

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


*