RECETAS

Pastís de crema de mango amb merenga

Ingredients per a la base (27×9 cm., 6-8 persones):
80 gr. de sucre moreno. 125 gr. mantega. 160 gr. de farina. 1 culleradeta de impulsor. 1/2 culleradeta de ratlladura de llimona. Un polsim de sal.

Ingredients per al farciment
150 gr. massapà, tallat en dauets. 1 ou M. 400 gr. mango. 1 fulla de gelatina.
Ingredients per a la merenga
30 ml. d’aigua. 100 gr. de sucre. 15 gr. de sucre. 2 clares d’ou. Un polsim de sal.

 

Preparació
Batre amb les varetes el sucre moreno amb la mantega i la ratlladura de llimona.

Incorporar la farina tamisada amb l’impulsor i la sal.

Formar una bola, tapar amb film transparent i deixar reposar una hora en la nevera.
Triturar el massapà amb l’ou.
Estirar la massa de la base fins a obtenir un gruix de 5 mm.

Folrar el fons del motlle i les parets amb una altura de 2,5 cm. La massa es pot trencar, llavors ¨reparar-la¨ amb trossos de massa, després s’enforna bé.

Reservar en la nevera mentre s’escalfa el forn, després repassar les vores.
Repartir en el buit el massapà. Enfornar a 180 graus durant 30 minuts. La base estarà llesta quan hagi pujat i estigui daurada. Retirar del forn i deixar refredar damunt d’una reixeta.
Hidratar la gelatina en aigua freda durant mínim 10 minuts. Escalfar 1 cullerada sopera d’aigua, diluir-hi la fulla de gelatina escorreguda i barrejar-la amb la crema de mango. Reservar en una màniga pastissera. Cobrir la base freda amb la crema de mango.

Preparació de la merenga
Escalfar en un cassó els 200 gr. de sucre amb l’aigua.
Batre les clares amb la sal quan el xarop arribi a 113 graus. Quan arribi a 118 graus, abocar-ho sobre les clares en un fil fi, al costat del sucre restant, mentre s’està batent.

Disposar la merenga en una màniga pastissera amb un filtre arrissat i repartir damunt de la crema de mango.

Daurar amb l’ajuda d’un cremador.
Suggeriments: es conserva bé fins a dos dies en la nevera. Treure 30 minuts abans de servir.

 

Recepta i foto: Sònia (L’Exquisit – Holanda)

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


*